Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ало "разбирачите", почвайте да спорите ето тук, и като решите проблема на световно ниво, кажете решението. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...e-the-fix.html
    Last edited by Доко; d.m.y г., 15:15.

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      И аз писах - бях там и там, почистиха ми дросела, направихме адаптация и ... готово.
      Преди около година чистих дросела (аз) + адаптация. Отрази се добре, но не оправи проблема 100%. Пак си помръдваха НО доста по-малко ... и така докато не смених дебитомер - това оправи проблема напълно.
      Миналата седмица пак разклати оборотите но вече го бях гледал този филм. Разглобяване , чистене на дросела по часовник общо за 38 минути, после адаптация и си имам пак стабилни обороти... така до следващия път но ако е веднъж годишно ще го преживея.
      ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
        Преди около година чистих дросела (аз) + адаптация. Отрази се добре, но не оправи проблема 100%. Пак си помръдваха НО доста по-малко ... и така докато не смених дебитомер - това оправи проблема напълно.
        Миналата седмица пак разклати оборотите но вече го бях гледал този филм. Разглобяване , чистене на дросела по часовник общо за 38 минути, после адаптация и си имам пак стабилни обороти... така до следващия път но ако е веднъж годишно ще го преживея.
        Проблема ти няма нищо общо с клатенето което е визирал автора на темата. За справка прочети 1-ви пост, също така и английския форум, линк има в горния ми пост.

Първоначално публикувано от mariyan_mva Покажи съобщение
        От както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 21:00.

Comment

• Темата отдавна се е превърнала в място, в което всеки пита за неговия си проблем.
          Има нещо общо -ето това :"играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира".
          Английският форум го гледам още преди да имам алфа ...
          Не знам кога някои хора ще разберат , че частите доставяни за източна Европа не са същото качество като например тези за Германският пазар.
          ...

Comment

• Да извадя темата от забвение:

играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой път и гасне, а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г.

Та някой да е намерил разрешение на проблема? Или той си е софтуерен направо за колите до 2000г.
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

• Е, какво толкова плачеш? Ти си специалист, ще си ги оправиш
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Прайш каско, засилваш я челно и се молиш да е тоталка. Проблемите на този симптом може да са много. Забрави за универсално решение. Аз поне това разбрах от четенето на цялта тема. Дори рязането на пин 15 не е решение. Аз го извадих и за известно време бяха бетон, но сега пак си ги клати...
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                  Прайш каско, засилваш я челно и се молиш да е тоталка. Проблемите на този симптом може да са много. Забрави за универсално решение. Аз поне това разбрах от четенето на цялта тема. Дори рязането на пин 15 не е решение. Аз го извадих и за известно време бяха бетон, но сега пак си ги клати...
                  Колата е на приятел и всичко му е наред. Но това ту го има, ту го няма. А не мога да взема колата по за дълго да правя експерименти.

Oem, майсторе, ти също не можеш да оправиш този проблем. И просто ме пропускай с тъпите си коментари
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Колата е на приятел и всичко му е наред. Но това ту го има, ту го няма. А не мога да взема колата по за дълго да правя експерименти.

Oem, майсторе, ти също не можеш да оправиш този проблем. И просто ме пропускай с тъпите си коментари
                    Интересно за теб, но аз имам 100% решение на проблема и мога да оправя този проблем без никакъв шанс за повторна поява. На скоро бях снимал клип на моята кола (за колега от форума), която е и със спортни валове, лек маховик, портнат (уширен) дросел и т.н. все неща които дестабилизират още повече празния ход, а моята кола е 98-ма година с 732 версията на ЕКУ (най-проблемната според БОШ).

Ще гледам да изровя този клип и да ти покажа как държи обороти белким повярваш, че не случайно внасяш думата майстор в изреченията си...

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Интересно за теб, но аз имам 100% решение на проблема и мога да оправя този проблем без никакъв шанс за повторна поява. На скоро бях снимал клип на моята кола (за колега от форума), която е и със спортни валове, лек маховик, портнат (уширен) дросел и т.н. все неща които дестабилизират още повече празния ход, а моята кола е 98-ма година с 732 версията на ЕКУ (най-проблемната според БОШ).

Ще гледам да изровя този клип и да ти покажа как държи обороти белким повярваш, че не случайно внасяш думата майстор в изреченията си...
                      Клипа си го гледай ти. И хората са станали пишман от такива, дето се наричат майстори.
                      Ще го пратя за ъпдейт на софтуера
                      Last edited by NightRider; d.m.y г., 11:40.
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Клипа си го гледай ти. И хората са станали пишман от такива, дето се наричат майстори.
                        Ще го пратя за ъпдейт на софтуера
                        Прати го, ама това не е софтуерен проблем. Няма лошо да бъде ъпдейтнат с последна версия, но проблема няма да се реши. Гарантирам.

Ти нали това пита. Някой дали е намерил решение. Аз ти отговарям. Ти като се имаш за майстор пък от страни изглежда много тъпо да питаш във форума обикновените юзъри да ти кажат как да оправиш клиентската си кола.

Сещай се в един момент как даваш на всички съвети, топли, топли от "извора", че ги и викаш да им оправяш колите, и изведнъж искаш от същите тези хора те да ти кажат как да оправиш иначе не кой знае какъв проблем на клиентска кола... това си е толкова за смях и срам работа, че... нямам думи.

Comment

• Аз не разбрах само 2 неща. 1 как се решава проблема и 2 на кой му е по-голяма???
                          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                            Аз не разбрах само 2 неща. 1 как се решава проблема и 2 на кой му е по-голяма???
                            Не му обръщай внимание. Колата не ми е под ръка и аз работя друго за да се занимавам само с нея. Питах за готова рецепта. А на Оem не му обръщай внимание. Той ако го беше решил проблема отдавна да се беше изпъчил и по телевизията. Щот темата е доста стара.
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

• Проблема се решава професионално. И да започна да изреждам, само най-много след време някой псевдо елемент да си препише решението като негова заслуга или да ми обеснява на мен как става, както често се случва в този форум.

Comment

Не му обръщай внимание. Колата не ми е под ръка и аз работя друго за да се занимавам само с нея. Питах за готова рецепта. А на Оem не му обръщай внимание. Той ако го беше решил проблема отдавна да се беше изпъчил и по телевизията. Щот темата е доста стара.
                                Как точно предпочиташ да ти се изпъча? Да ти кажа как става ли? Ти до сега това което си научил от този форум трябваше да си се досетил, че имаш да поднасяш благодарности на хората които се стараеха да има полезно инфо тук и даваха ноу хау на поразия. Но понеже такава наглост като твоята няма както виждаш никои вече не дава инфо и няма и да дава.

Аз казах, че мога да оправя проблема на 100% като не веднъж съм го казвал точно в тази тема, и който е повярвал се е възползвал, а хора като теб никога няма да го разберат, защото чакат на готово някои да им каже.
                                Last edited by oem; d.m.y г., 13:38.

Comment

Working...
                                X